Immediaat prothese

Gebitspraktijk Dordrecht » Diensten » Immediaat prothese

Immediaat prothese

Een oplossing voor u?

Op de foto is te zien dat de stand van uw eigen tanden behouden kunnen blijven in het kunstgebit. (indien dit wenselijk is)

Zijn uw laatste tanden en kiezen zo slecht dat ze niet meer te redden zijn, dan is een Immediaat Prothese een goede oplossing voor u. Een immediaat prothese is een kunstgebit dat direct na het trekken van uw laatste tanden en kiezen geplaatst wordt en over de wondjes heen gaat. U gaat dus met tanden weer huiswaarts met een kunstgebit die als een pleister de wondjes afdekt.

Dit is uw eerste volledige prothese en daar mag u nog niet te veel van verwachten, u moet begrijpen dat het kauwen met een kunstgebit dat op de wondjes rust niet direct als prettig zal worden ervaren. Een ieder die anders beweert vertelt de waarheid niet, soep en zacht eten zal in het begin wel gaan. De wondjes genezen namelijk heel snel in de mond en als u pijn ervaart moet u meteen terug komen want dan is het een randje van het kunstgebit dat een blaar op het tandvlees veroorzaakt en dat hebben onze specialisten snel verholpen. Wij weten dat het normaal is als een patiënt daar de eerste tijd last van heeft en ervaren het dus nooit als lastig als iemand een pijnklacht heeft. Ook moet u handig worden met uw prothese want het is een stuk gereedschap waar u mee gaat eten en dat zal iedere dag beter gaan.  Toch zijn de meeste patiënten heel blij met hun immediaat prothese want het zal er prachtig uit zien, eindelijk het mooie gebit dat vaak een lang gekoesterde wens was.

Wat kan ik verder verwachten?

De eerste 24 uur moet u de immediaat prothese inhouden want deze “pleister” dekt de wondjes af en zorgt dat stolsels de wortelgaatjes opvullen wat een mooie en snellere genezing ten goede komt.

Na 24 uur mag de prothese uit en mag u voorzichtig spoelen met wat lauw water. Daarna de prothese meteen terug plaatsen.

De volgende dagen zal u langzaam aan steeds meer wennen aan de prothese en kan u voorzichtig wat zachte voeding gaan eten. U hoeft nooit te wennen aan pijn, want als u dat heeft moet u ons direct bellen zodat we dat kunnen verhelpen.

Binnen een week plannen we een controle afspraak in om zelf te kunnen beoordelen of het goed gaat. Eerst zal de prothese beter gaan zitten, maar na enkele weken is de kaak al zo geslonken dat we een aanpassing voor u doen. Deze aanpassing kan op wachten en daarna zal het weer beter gaan.

Na 3 á 4 maanden gaan we de prothese rebasen want de kaak is dan dusdanig geslonken dat er veel ruimte in zit, tot deze aanpassing mag u wat kleefpaste gebruiken als u dat prettiger vindt.

Nog eens 9 maanden verder gaan we nog eens een aanpassing doen aan uw prothese omdat ook die periode de kaken nog flink zijn geslonken.

Kosten van een immediaat prothese 

De kosten van een immediaat prothese worden voor 75% vergoed uit de basis verzekering, de overige 25% wordt soms voor een deel uit een aanvullende verzekering vergoed. Wij kunnen dat samen met u uitzoeken. 25% is rond de 300 euro, de kosten van het trekken van tanden en kiezen worden alleen (voor een deel) vergoed uit een tandarts verzekering als u die heeft. Indien er aanleiding voor is dan kunnen wij u ook naar de kaakchirurg verwijzen en dan vallen de kosten voor het trekken van de tanden en kiezen meestal onder de dekking van een specialist (kaakchirurg) in de basis verzekering.

Wij beschikken over de laatste technieken & professionele medewerkers

Mee met de tijd en erkende specialisten

Vraag direct uw gratis prothese-controle aan

Bekend van de lokale omroep.
De #1 specialist op het gebied van kunstgebitten.

Ons adres

Plein 1940-1945 32, 3313 CV, Dordrecht

Telefoon

Openingstijden

Dagelijks: Op afspraak